A felvételen az indiai Malankár Szír Orthodox Egyház hívei éneklik a Jézus-imát malayalam nyelven. Ez az indiai keresztény közösség ősi, még Tamás apostoltól vette fel a keresztséget. Nevükben az orthodox a keleti orthodoxra utal, ők csak az első három egyetemes zsinaton vettek részt. A szír (közelebbről a nyugati szír) rítust követik, sokáig az Antiochiai Pátriárka alá tartoztak.

A bejegyzés trackback címe:

https://hesykhia.blog.hu/api/trackback/id/tr193527761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chotki (törölt) 2012.01.11. 17:15:06

Csak jelezni szeretném, hogy a Budapest Pasaréti ferenceseknél működő "csibe kórus" is énekli a Jézus-imát, legelőször a múlt húsvéti koncertjükön adták elő - feltehetően a Zeneakadémiai hallgató Gábriel ferences testvér (aki a kórus vezetője is) zenésítette meg. Nagyon szép, "orthodox" hangzású. Kár, hogy nincs róla felvétel. Elég sok ferences testvér csuklóján láttam chotkit, amellett, hogy a kordájukon (kötél-öv) ott van a rózsafüzér is.

Chotki (törölt) 2012.02.19. 16:55:31

zuldur.blogspot.com/2009/03/jezus-ima.html

talátlam egy magyar megzenésítést - hát ugyan nem liturgikus de visszaad valamit abból, hogy a végén az elcsendesülés a cél
süti beállítások módosítása