Az alábbi információt a www.gorogkatolikus.hu oldalról vettem át és osztom meg mindenkivel:

"A mennyország nem hely, hanem tapasztalat"

Március 26. és 28. között Máriapócson Jézus-ima lelkigyakorlatot szervezünk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A kezdés hétfőn 10 órakor lesz, és a szerdai előszenteltek liturgiájáig tart (ami 17 órakor kezdődik). Jelentkezni a zarándokházban lehet.

„Egyetlen ponton találkozhatom Istennel úgy, hogy igazi, élményszerű kapcsolatba kerülök az Ő végtelen valóságával. Ez Isten »helye«, szentélye: az a pont, ahol esetleges létem az Ő szeretetétől függ. Létemnek van egy olyan csúcsa, amelynél fogva Teremtőm életben tart.
Isten szabad gyermekét meg kell váltani a képzelet, a szenvedély és a konvenció rabszolgaságából. A kreatív és relytélyes belső ént meg kell szabadítani a könnyelmű, hedonista és romboló hatású egótól.

Akkor válunk szemlélődővé, amikor Isten felfedezi bennünk Önmagát. Ebben a pillanatban érintkezésünk Vele kitágul, keresztüllépjük saját semmisségünk középpontját, és belépünk abba a végtelen valóságba, ahol valódi önmagunkra ébredünk.”   (Thomas Merton)
 
Ezt próbáljuk megvalósítani ezen a találkozón, és persze utána is.

Kiss Attila

A Máriapócsi Zarándokház elérhetősége: www.mariapocsi-zarandokhaz.hu

Copy_of_Theotokos_icon_of_Mariapocs2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hesykhia.blog.hu/api/trackback/id/tr224078357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.